Лидерът в световната ранглиста и настоящ носител на трофея Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

В среща от четвъртия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, сърбинът се наложи с 2:0 сета над Ришар Гаске, в отделните части 7/5, 6/3  след малко повече от час и половина игра.

Двубоят започна изключително обещаващо – с ранен пробив за французина, но Ноле бързо успя да отговори подобаващо и да заличи изоставането си, а след нов пробив в последния възможен момент световният номер 1 успя да измъкне и сета.

Това сломи съпротивителните сили на Гаске и във втората част превъзходството на Джокович бе осезаемо, който след нов безответен пробив стигна до крайния успех.

Още по-категоричен в своя поход към финалната осмица пък бе миналогодишният финалист Рафаел Надал, който малко по-рано днес изигра поредния си изключително солиден мач и без никакви проблеми отстрани японската надежда Кей Нишикори с 684, 6/4.

Така за място на полуфиналите “Ел Торо” ще се изпави срещу победителя от сблъсъка между Жо-Вилфред Цонга и Флориан Майер.

Още резултати:

Маями      
четвъртфинали /жени/      
       
Мария Шарапова 6 6  
На Ли 3 0  
       
IV кръг /мъже/      
       
Марди Фиш 6 6 6
Николас Алмагро 3 7 3
       
Янко Типсаревич 7 6  
Григор Димитров 6 2