Спекулациите относно това кой ще поеме Интер след края на този сезон продължават. В момента треньор на "нерадзурите" е Андреа Страмачони, но според медиите на Апенините има голяма вероятност той да бъде заменен през лятото.

Слуховете в италианската преса пращат на "Джузепе Меаца" и настоящия мениджър на Удинезе Франческо Гуидолин. Опитният наставник обаче отрече да е разговарял с представители на клуба от Милано.

"Не искам да говоря за това до края на сезона, така че ви казвам – никой не ме е търсил. Желанието ми е да се фокусирам само върху своя тим", заяви Гуидолин пред италиански репортери.

56-годишният мениджър на "фриуланите" изрази мнението си и относно честите треньорски смени в Серия А. От началото на кампанията половината от тимовете в елита на Ботуша смениха своя наставник поне веднъж, а четири от отборите – Интер, Чезена, Каляри и Новара – извършиха даже по две треньорски смени.

"В Италия е много трудно да си мениджър. Тук няма никакво търпение спрямо треньорите. Необходима е промяна на манталитета. Ако това се случи, футболистите ще стават все по-добри, а стадионите ще бъдат пълни с усмихнати хора", каза Гуидолин, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Наставникът на Удинезе говори за липса на търпение, но през последния един месец "фриуланите" не записаха нито една победа в Серия А, а и отпаднаха от турнира Лига Европа. Ръководството на тима от Удине обаче няма намерение да се разделя с Гуидолин.