Лидерката в световната ранглиста Виктория Азаренка остана непобедена от началото на 2012 година, макар това да й костваше невероятни усилия и ожесточена борба, продължила близо три часа.

В изключително драматична среща от четвъртия кръг на супер турнира “Sony Ericsson Open” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара блондинката от Минск успя да се наложи с 2:1 сета над Доминика Цибулкова, в отделните части 1/6, 7/6, 7/5.

Победата на световната номер 1 изглеждаше почти като “Мисията невъзможна”, след като тя изоставаше със сет и 2/5 във втората част, но все пак не се отказа да преследва успеха и в крайна сметка бе възнаградена.

В интерес на обективността обаче трябва да отбележим, че словачката бе тази, която имаше инициативата и стоеше по-добре на корта почти през целия двубой, докато нервните изблици на Азаренка често взимаха връх и странно защо тя не сподели съдбата на Серена Уилямс от злополучния полуфинален сблъсък с Ким Клайстерс през 2010 година.

Така Виктория Азаренка записа 26-та си победа от началото на сезона, а в спор за място на полуфиналите ще се изправи срещу французойката Марион Бартоли.

Резултати:

Маями      
 III кръг /мъже/:      
       
Х. М. Дел Потро 6 7  
Марин Чилич 3 6  
       
Марди Фиш 6 6  
Кевин Андерсон 4 3  
       
IV кръг /жени/:      
       
Винъс Уилямс 6 6 6
Ана Иванович 7 2 2
       
Агниешка Радванска 6 6  
Гарбин Мугуруса-Бланко 3 2