Бившата номер 1 в световната ранглиста и трикратна носителка на трофея Серена Уилямс се класира за четвъртфиналите на престижния международен тенис турнир от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

В среща от четвъртия кръг на надпреварата американката успя да се наложи с 2:0 сета над Саманта Стоусър, в отделните части 7/5, 6/3 и така донякъде се реваншира на родната публика за злополучно загубения финал на US Open навръх 11 септември миналата година.

Двубоят започна с надмощие на австралийката, която реализира единствената си възможност за пробив и успя да дръпне в резултата, но постепенно Серена намери ритъма си на игра и не само че заличи изоставането, но с нов брейк, в последния възможен момент, измъкна първата част.

Това обаче не отказа Стоусър и на старта на втория сет шампионката от Откритото първенство на САЩ отново успя да стигне до пробив, който пък отново бе върнат моментално, като този път Уилямс изцяло пое контрола върху случващото се на корта и след час и 47 минути игра сложи точка на спора.

Така в спор за място във финалната четворка поставената под номер 10 в основната схема американка ще се изправи срещу победителката от сблъсъка между Каролине Возняцки и Янина Викмайер, които играят по-късно тази нощ.

Междувременно своето място между най-добрите осем си осигури и Мария Шарапова, която в мач без особени достойнства, успя да отстрани сънародничката си Екатерина Макарова с 6/4, 7/6.

Още резултати:

Маями      
IV кръг /жени/:      
       
Марион Бартоли 6 6  
Мария Кириленко 1 2  
       
Агниешка Радванска 6 6  
Гарбин Мугуруса-Бланко 3 2  
       
III кръг /мъже/:      
       
Ришар Гаске 6 5 6
Алберт Рамос 2 7 3
       
Николас Алмагро 6 6  
Фернандо Вердаско 3 4