Супер турнирът от сериите “Мастърс 1000” е в разгара си, като днес предстоят да се изиграят някои крайно интригуващи сблъсъци, в които ще са замесени основните претенденти за титлата.

Шоуто на централния корт ще открият дамите с изцяло руския двубой, противопоставящ Мария Шарапова на Екатерина Макарова, а веднага след това е мачът на бившата номер 1 Серена Уилямс срещу Саманта Стоусър.

Точно на 11 септември миналата година двете се изправиха една срещу друга на финала на Откритото първенство на САЩ и тогава за огромно съжаление на домакините победата бе за австралийката.

Програмата продължава с три крайно интересни сблъсъка при мъжете, като в първия от тях Новак Джокович среща сънародника си Виктор Троицки, а малко по-късно е и мачът между Хуан Мартин Дел Потро и Марин Чилич.

Вечерната сесия започва с 24-то издание на един от класическите двубои в модерния тенис – Роджър Федерер срещу Анди Родик, като до момента балансът е повече от смущаващ за любимеца на домакините – от 23 мача 21 победи за швейцареца.

Последната среща, запланувана от организаторите на централния корт е между двукратната носителка на трофея Винъс Уилямс и чаровната сръбкиня Ана Иванович.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

час Централен корт час Grandstand
18.00 ч. Мария Шарапова 18.00 ч. Кевин Андерсън
  Екатерина Макарова   Марди Фиш
не преди Серена Уилямс следва Николас Алмагро
20.00 ч. Саманта Стоусър   Фернандо Вердаско
следва Новак Джокович следва Сабине Лисицки
  Виктор Троицки   На Ли
следва Х.М. Дел Потро следва Вика Азаренка
  Марин Чилич   Доминика Цибулкова
не преди Роджър Федерер следва Гаел Монфис
2.30 ч. Анди Родик   Хуан Монако
следва Винъс Уилямс    
  Ана Иванович