Защитникът на Ювентус Джорджо Киелини заяви след победата на "Старата госпожа" над Интер с 2:0, че заслугата "бианконерите" да не допускат много попадения е на целия отбор, а не само на отбраната.

До момента през настоящата кампания Юве е тимът с най-малко допуснати голове в Серия А, както и сред топ първенствата в Европа. Лидерът в Германия Борусия Дортмунд също има 17 допуснати попадения, но в 27 мача. Момчетата на Антонио Конте са записали същия брой, обаче в 29 срещи.

 "Не допускаме много, защото всички се стараем и действаме като едно цяло – пресираме, тичаме и отстояваме позициите си. Когато играеш в толкова организиран състав, няма как да не изпъкнат индивидуалните ти качества", каза Киелини, цитиран от сайта Football-Italia.net.

След снощния успех над Интер "бианконерите" вече имат 15 мача без допуснат гол в серия А през този сезон. Големият проблем на "Старата госпожа" е, че нападателите на тима не вкарват достатъчно попадения.

За отбелязване е, че Киелини има толкова голове в италианския шампионат – два, колкото има и Фабио Куалярела. Въпреки че в случая нападателят е играл в по-малко срещи от своя колега, тази статистика е показателна.

В една ситуация от вчерашния двубой с Интер Киелини можеше да увеличи головата си сметка, но предпочете да подаде на Куалярела. Майкон обаче попречи на 29-годишния футболист на Юве да се разпише.

"Искаше ми се да вкарам, но Куалярела беше свободен и на по-добра позиция от мен. Най-важното обаче е, че спечелихме", допълни Киелини.