Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон призна след успеха на "бианконерите" над Интер с 2:0, че тимът на Клаудио Раниери се е представил много добре през по-голямата част от срещата.

34-годишният легендарен страж обаче изтъкна ролята на своя съотборник Алесандро Дел Пиеро за важната победа на "Старата госпожа", чрез която отборът на Антонио Конте запази шансове за титлата през този сезон.

"Дел Пиеро е голям шампион, но аз бих искал да подчертая, че той е и голям професионалист и го доказа през настоящата кампания. Той прие да бъде резерва и нито веднъж не създаде каквито и да било проблеми на треньорското ръководство", каза Буфон, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Благодарение на трите точки, спечелени срещу Интер, Ювентус остава на четири точки зад лидера във временното класиране на Серия А Милан. В събота вечерта "росонерите" надвиха Рома с 2:1 на "Сан Сиро".

"Исторически погледнато, Дербито на Италия е специален мач, но победата е много ценна и заради това, защото след нея все още имаме надежда, че можем да изпреварим тима, който е пред нас в таблицата", заяви още Буфон.

На 1-ви април от 21:45 часа българско време "бианконерите" посрещат Наполи. През първия полусезон неаполитанците и "Старата госпожа" направиха зрелищно равенство 3:3 на "Сан Паоло".