Поредният състезателен ден от програмата на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями ще ни предложи поредната порция страхотни сблъсъци, като вниманието на всички нас несъмнено ще бъде приковано върху изявите на най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

За първи път в своята кариера Гришо достигна до трети кръг на турнир от подобна категория, а днес негов съперник ще бъде световният номер 7 Томаш Бердих.

Двубоят е първи на централния корт, което означава, че ще може да се проследи пряко (за абонати на Булсатком и в интернет), а началният час е 18.00 часа българско време.

До момента първата ни ракета и чехът имат изиграни два сблъсъка – през 2009 година в Ротердам, когато победата бе за Димитров (4/6, 6/3, 6/4) и в началото на тази година в Пърт, в двубой от груповата фаза на Хопмън къп, когато пък успеха бе за Бердих.

Разбира се освен този интригуващ мач ще следим с интерес и изявите на основните претенденти за трофея, като около полунощ Рафа Надал излиза срещу Радек Щепанек, докато на Grandstand Анди Мъри ще има не леката задача да преодолее съпротивата на канадския талант Милош Раонич.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт   Grandstand
18.00 ч. Григор Димитров 18.00 ч. Янко Типсаревич
  Томаш Бердих   Ал. Дългополов
следва Винъс Уилямс следва Жил Симон
  Александра Вожняк   Юрген Мелцер
следва Ана Иванович следва Анди Мъри
  Даниела Хантухова   Милош Раонич
следва Рафа Надал следва Агниешка Радванска
  Радек Щепанек   С. Солер-Еспиноза
не преди Вика Азаренка    
2.30 ч. Хедър Уотсън    
следва Джон Иснър    
  Флориан Майер