Настоящият носител на трофея Новак Джокович започна с победа защитата на титлата си от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата Ноле, който е поставен и под номер 1 в основната схема, успя да отстрани с 2:0 сета Маркос Багдатис, в отделните части 6/4, 6/4.

Двубоят бе сравнително равностоен, като единствената разлика между двамата тенисисти бе, че сърбинът успя да реализира своите шансове в срещата, докато кипърецът нямаше този късмет.

Така с по един пробив в двата сета и две отразени възможности за брейк Джокович стигна до крайната победа, която в трети кръг го изпращя срещу неговия сънародник Виктор Троицки.

Напред в надпреварата продължава и бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро, който устоя на “бомбардировката” на Иво Каролвич и записа чиста победа – 7/5, 6/4.

При дамите пък Каролине Возняцки имаше известни затруднения във втория сет срещу представителката на Чехия Петра Цетковска, но успя да затвори мача за крайното 6/3, 7/5.

Резултати:

Маями      
III кръг /жени/:      
       
Саманта Стоусър 2 7 6
Шанел Скийпърс 6 5 2
       
Екатерина Макарова 6 6  
Мона Бартел 2 4  
       
II кръг /мъже/:      
       
Марди Фиш 6 7  
Франк Данчевич 3 6  
       
Кевин Андерсън 6 6 6
Сам Куери 3 7 3
       
Николас Алмагро 6 6  
Давид Гофен 4 2