Поредният супер турнир от сериите “Мастърс 1000” – този в Маями – набира скорост, а днес предстоят да си изиграят останалите двубои от втория кръг при мъжете, а също така и някои крайно любопитни сблъсъци от надпреварата при дамите.

Шоуто на централния корт на модерния тенис комплекс в Кей Бискейн ще открият Серена Уилямс и Роберта Винчи, като тук всички приятели на българския тенис с горчивина ще отбележат, че на мястото на италианката сега можеше да е първата ни ракета Цвети Пиронкова, която ако бе успяла да затвори първия сет, можеше и да отстрани Винчи.

Веднага след това феновете по трибуните ще имат възможността да приветстват и подкрепят доскорошната си голяма звезда при мъжете Анди Родик, който ще има за съперник представителя на Люксембург – Жил Мюлер.

Третият двубой от програмата на централния корт противопоставя основния претендент за трофея Роджър Федерер на Райън Харисън, като това ще бъде втори официален сблъсък между двамата, а балансът е 1:0 за швейцареца.

Последният сблъсък от дневната програма е между Мария Шарапова и Слоан Стивънс, а малко по-късно своя дебют в тазгодишното издание на надпреварата ще направи и световният номер 1 Новак Джокович, който ще трябва да преодолее съпротивата на кипъреца Маркос Багдатис.

Съперничеството между двамата датира още от 2007 година, като до този момент кипърецът никога не е побеждавал миналогодишния носител на трофея (6:0 за Ноле).

Ето и цялата програма за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

  Централен корт   Grandstand
17.00 ч. Серена Уилямс 17.00 ч. Давид Ферер
  Роберта Винчи   Бърнард Томич
следва Анди Родик следва Гаел Монфис
  Жил Мюлер   Сергей Бубка
следва Роджър Федерер следва Ким Клайстерс
  Райън Харисън   Янина Викмайер
следва Мария Шарапова следва Марди Фиш
  Слоан Стивънс   Франк Данчевич
не преди Новак Джокович не преди Х.М. Дел Потро
1.30 ч. Маркос Багдатис 23.00 ч. Иво Карлович
следва Саманта Стоусър    
  Шанел Скийпърс