Миналогодишният финалист Рафаел Надал започна с летящ старт участието си в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

Испанецът, който е поставен под номер 2 в основната схема, се нуждаеше само от 69 минути игра, за да сломи съпротивата на колумбиеца Сантяго Хиралдо с 6/2, 6/0.

Рафа влезе в двубоя максимално концентриран и успя набързо да пречупи устрема на своя опонент, който в първите минути заложи на агресивна игра и мощни удари от основната линия.

Надал обаче отговори подобаващо, успя да реализира две от трите си възможности за пробив и набързо затвори първата част, а във втория сет бе безапелационен и след шест поредни гейма в своя полза стигна до крайния успех.

Така за влизане на осминафиналите “Ел Торо” ще се изправи срещу Радек Щепанек, който късно снощи отстрани ветерана Томи Хаас с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 6/1.

Междувременно бившата номер 1 при дамите Винъс Уилямс продължава да очарова след дългоочакваното си завръщане на корта, като в мач от втория кръг състезаващата се с “Уайлд кард” американка срази световната номер 3 Петра Квитова с 6/4, 4/6, 6/0.

Още резултати:

Маями      
II кръг /мъже/:      
       
Милош Раонич 7 6  
Арно Клеман 6 2  
       
Джон Иснър 2 6 6
Николай Давиденко 6 3 4
       
Кей Нишикори 6 6  
Лукаш Лацко 3 3  
       
II кръг /жени/:      
       
Ксения Первак 6 4 7
Франческа Скиавоне 4 6 5
       
Агниешка Радванска 6 6  
Мадисън Кийс 1 1