Изключително богата на интригуващи сблъсъци е днешната програма на супер турнира на твърда настилка “Sony Ericsson Open” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

За наша радост в турнира продължава да има българско участие, като днес най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще се опита за пръв път да достигне до трети кръг на надпревара от престижната верига, като негов съперник ще бъде Хуан Игнасио Чела.

До момента Гришо и аржентинецът имат изигран един единствен официален сблъсък и той се състоя през 2011 година в Стокхолм, когато след успех с 2:1 сета хасковлията продължи напред.

Ако успее и тази нощ Димитров да повтори упражнението от миналата година, то той ще си осигури 45 точки за световната ранглиста и от началото на април със сигурност ще се върне след най-добрите 100 в света.

Освен двубоят на българина интерес представляват срещите и на основните претенденти за титлата, както при мъжете, така и при дамите.

На централния корт последователно в действие ще видим Анди Мъри, Ана Иванович, Вика Азаренка, Петра Квитова и Рафа Надал, които разбираемо са обявени за абсолютни фаворити в двубоите си от втория кръг.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Grandstand час Корт 2
17.00 ч. Жил Симон 17.00 ч. Анна Татишвили
  Роберто Батиста Агут   Доминика Цибулкова
следва Давид Налбандиян следва Алиса Клейбанова
  Янко Типсаревич   Мария Кириленко
следва Агниешка Радванска следва Милош Раонич
  Мадисън Кийс   Арно Клеман
следва Франческа Скиавоне следва Лукаш Лацко
  Ксения Первак   Кей Нишикори
не преди Томаш Бердих следва Григор Димитров
23.00 ч. Никола Маю   Хуан Игнасио Чела