Бившата номер 1 Серена Уилямс започна с категорична победа участието си на супер турнира на твърда настилка “Sony Ericsson Open” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След като не се бе появявала в игра повече от два месеца, носителката на 5 трофея от надпреварата без никакви затруднения отстрани състезаващата се с “Уайлд кард” Жан Шуай (Кит) с 6/2, 6/3.

Американката изигра солиден двубой, в който допусна един единствен пробив, като от своя страна на четири пъти проби подаването на китайката и закономерно стигна до успеха след само 80 минути игра.

В спор за място на осминафиналите Серена Уилямс ще се изправи срещу до болка познатата ни Роберта Винчи, която по-рано днес срази с 2:0 сета нашата Цвети Пиронкова.

Междувременно с успех, макар и далеч не толкова убедителен, стартира участието си и друга една от претендентките за титлата – световната номер 2 Мария Шарапова, която трябваше да положи всички усилия, за да сломи съпротивата на представителката на Израел Шахар Пеер за крайното 4/6, 6/3, 6/3.

Резултати:

Маями      
II кръг /жени/:      
       
Саманта Стоусър 6 6  
Валерия Савиник 4 0  
       
Ивета Бенешова 1 7 7
Светлана Кузнецова 6 6 6
       
II кръг /мъже/:      
       
Сергей Бубка 6 6  
Ернест Гулбис 4 4  
       
Маркос Багдатис 6 6  
Леонардо Майер 1 4  
       
Алберт Рамос 6 6  
Симоне Болели 3 1