Нападателят на Интер Диего Форлан заяви пред официалния сайт на клуба, че не е отказвал да излезе на терена по време на нулевото равенство на "нерадзурите" с Аталанта.

В медиите на Апенините се появиха информации, че уругвайският национал не пожелал да играе, понеже бил много уморен. След като самият Клаудио Раниери донякъде отхвърли тези твърдения, сега и футболистът се изказа по случая.

"Информацията, която идва от медиите, не е вярна. Уважавам Интер и феновете на отбора прекалено много, за да да сторя това, в което ме обвиняват. Единственото ми желание е да играя, да бележа и да помагам на тима си", сподели Форлан, цитиран от сайта Football-Italia.net.

В неделя от 21:45 часа българско време Интер се изправя срещу Ювентус в едно от дербитата на 29-тия кръг в Серия А. 32-годишният нападател със сигурност се надява да вземе участие в срещата и да вкара поне едно попадение във вратата на "бианконерите".

"Ясно ми е, че до момента не се представям по начина, по който привържениците на Интер очакват да се представям. Аз обаче не се състезавам от вчера и моята кариера досега показва що за играч и що за човек съм", допълни Форлан.