Нападателят на Лацио Мирослав Клозе се контузи по време на днешния тренировъчен мач на "орлите" с младежката формация на римския клуб.

Германският нападател със сигурност ще пропусне неделния двубой на "бианкочелестите" с Каляри, но лекарите на Лацио се опасяват, че опитният футболист може да не играе и в срещите с Наполи и с Ювентус.

"За съжаление, травмата на Клозе изглежда е сериозна. През следващите няколко дни ще му бъдат направени тестове, за да се разбере какъв точно е проблемът", заяви лекарят на "орлите" Стефано Салватори, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

До момента през настоящата кампания 33-годишният германец е основният реализатор на римляните, като в Серия А е отбелязал 12 попадения, но има и 3 гола в турнира Лига Европа.

Сега обаче най-мрачните прогнози са, че Клозе ще отсъства от терените около месец и няма да може да помогне на своя отбор в битката му да се класира на място, даващо право на участие в квалификациите за Шампионската лига през следващия сезон.