Двукратната носителка на трофея Ким Клайстерс се класира за третия кръг на супер турнира от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

След като повече от два месеца белгийката бе извън кортове, вчера тя се завърна в игра с труден успех над Ярмила Гайдишова, като дори се наложи да заличава сет пасив преди да стигне до крайния успех.

Днес вече “мама” Ким видимо бе напипала ритъма си на игра и това най-ясно го усети отлично представящата се през последните седмици Юлия Гьоргес, която така и не успя да противодейства на бившата номер едно и след по-малко от час и половина игра бе принудена да капитулира – 2/6, 5/7.

Така в спор за място на осминафиналите Ким Клайстерс ще се изправи срещу своята сънародничка Янина Викмайер, която преди минути успя да отстрани Марина Еракович с 2:0 сета.

Междувременно неприятно поражение претърпя финалистката от 2008 година Йелена Янкович, която бе буквално прегазена от набиращата скорост напоследък млада надежда на германския тенис Мона Бартел с 6/0, 6/3.

Резултатите до момента:

Маями      
II кръг /жени/:      
       
Янина Викмайер 6 6  
Марина Еракович 3 4  
       
Сабине Лисицки 6 6  
София Арвидсон 3 2  
       
II кръг /мъже/:      
       
Райън Харисън 6 6 6
Потито Стараче 7 4 4
       
Иво Карлович 6 6 7
Лукаш Кубот 3 7 6
       
Игор Куницин 7 7  
Джеси Ливайн 6 6