Изключително интригуващи сблъсъци са заложени в днешната програма на престижния международен тенис турнир от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

За наша радост в двубоите от втория кръг на надпреварата ще видим в действие и най-добрата ни тенисистка Цвети Пиронкова, която около 17.00 часа българско време ще излезе на корт номер 7 срещу поставената под номер 21 в основната схема Роберта Винчи (Ит).

До момента българката и италианката са се изправяли една срещу друга на два пъти – през 2009 година в Марбея и през 2010 година на “Пан Пасифик” в Токио, като и двата пъти победата е била за Винчи.

Въпреки че е сочена за аутсайдер, поне според водещите букмейкъри, Цвети има своите не лоши шансове за успех днес и ако успее да разгърне играта си тя би могла за първи път в своята кариера да прескочи този втори кръг на турнира в Маями и да си осигури не лошата сума от 21 000 долара, както и цели 80 точки за световната ранглиста.

Освен мачът на българката с интерес ще следим изявите и на завърналата се след дълго лекувана контузия Серена Уилямс, която днес ще има за съперничка Шуай Женг, както и крайно любопитния сблъсък между Ким Клайстерс и Юлия Гьоргес.

Ето и цялата програма:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време)

час Grandstand час Корт 7
17.00 ч. Йелена Янкович 17.00 ч. Цветана Пиронкова
  Мона Бартел   Роберта Винчи
следва Ким Клайстерс  следва Янина Викмайер
  Юлия Гьоргес   Мартина Еракович
следва Маркос Багдатис следва Пън Шуей
  Леонардо Майер   Стефани Форец-Гасон
следва Саманта Стоусър не преди Сара Ерани
  Валерия Савиник 21.30 ч. Слоън Стивънс
не преди Доналд Йънг    
23.00 ч. Давид Гофен