Трикратната носителка на трофея Винъс Уилямс започна с впечатляваща победа участието си на престижния международен тенис турнир на твърда настилка “Sony Ericsson Open” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

Американката, която бе диагностицирана със “Синдрома на Сьогрен” след отпадането й от Откритото първенство на САЩ, не се бе появявала в официален двубой повече от шест месеца, но днес показа, че е възстановена напълно и е готова за битките в тура.

В среща от първия кръг на турнира в Кей Бискейн Винъс успя да надиграе с 2:0 сета 41-годишната ветеранка от Япония Кимико Дате-Крум, в отделните части 6/0, 6/3.

Още от първите минути на двубоя Уилямс, която към момента заема незавидната 134-та позиция в световната ранглиста, наложи високо темпо на игра, с мощни удари от основната линия и след три безответни пробива с лекота стигна до многозначителното 6/0.

Във втората част японката опита да отвърне на отправеното й предизвикателство и дори успя да спечели веднъж подаването на американката, но бившата номер 1 нямаше намерение да проявява сантименти и след час 18 минути игра сложи точка на спора.

Така във втория кръг на надпреварата ни предстои един крайно интригуващ сблъсък между Винъс Уилямс и Петра Квитова, като до момента двете са се срещали само веднъж – през 2008 година на турнира в Мемфис, а до победата тогава стига чехкинята.

Резултати до момента:

Маями      
I кръг /жени/:      
       
Шахар Пеер 6 6  
Ализе Корне 4 2  
       
Барбора Захлалова 7 6  
Вера Душевина 6 4  
       
I кръг /мъже/:      
       
Николай Давиденко 4 6 6
Джеймс Блейк 6 4 4
       
Сантяго Хиралдо 6 6  
Пабло Андухар 3 2  
       
Фредерико Жил 6 6  
Томас Белучи 3 4