Двукратната носителка на трофея Ким Клайстерс започна с трисетова победа участието си в тазгодишното издание на престижния международен тенис турнир “Sony Ericsson Open” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

Белгийката, която е шампионка от 2005 г. и 2010 г., срещна сериозна съпротива от представителката на Австралия Ярмила Гайдосова и дори трябваше да заличава сет пасив, но след това наложи волята си и стигна до впечатляващ обрат за крайното 4/6, 6/1, 6/0.

Важно е да се отбележи, че това бе първо официално появяване на Ким на кортовете след злополучно загубения полуфинален сблъсък на Australian Open от шампионката Вика Азаренка, като дълго време след това Клайстерс лекува контузия в глезена.

Във втория кръг 28-годишната белгийка ще се изправи срещу поставената под номер 14 в основната схема Юлия Гьоргес, като това ще бъде първи сблъсък между двете в календара на WTA.

По-късно тази вечер още една бивша водачка в световната ранглиста ще направи дългоочаквано завръщане в игра – местната любимка Винъс Уилямс, която ще има за съперничка неостаряващата Кимико Дате.

Ето и резултатите до момента:

Маями      
I кръг /жени/:      
       
Ивета Бенешова 7 6  
Елена Веснина 5 1  
       
София Арвидсон 6 7  
Хисела Дулко 4 5  
       
I кръг /мъже/:      
       
Робин Хаасе 6 6  
Маринко Матошевич 3 4  
       
Алехандро Фая 6 2  
Денис Истомин 1 1  R