Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров стартира днес участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Маями с общ награден фонд 3 973 050 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата хасковлията, който от тази седмица е под номер 101 в световната ранглиста, ще се изправи срещу представителя на Казахстан Михаил Кукушкин (72-ри в класацията на АТР).

До момента Димитров и Кукушкин не са се срещали в официален двубой от календара на мъжката тенис асоциация, като въпреки че българинът е по-назад в подреждането, според букмейкърите той е фаворит в днешния сблъсък.

От началото на настоящия сезон Григор има само две победи и четири загуби, а на кортовете в Кей Бискейн ще се появи за втори път, като миналата година записа две победи в квалификациите и отпадна в първи кръг на основната схема от украинеца Серхи Стаховски.

Ако успее днес да преодолее Кукушкин, Димитров ще си осигури 25 точки за световната ранглиста и 12 530 долара от наградния фонд, а във втори кръг ще го очаква аржентинецът Хуан Игнасио Чела.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

час Stadium час Корт 7
17.00 ч. Ким Клайстерс 17.00 ч. Григор Димитров
  Ярмила Гайдошова   Михаил Кукушкин
следва Николай Давиденко следва Микаел Льодра
  Джеймс Блейк   Лукаш Росол
следва Винъс Уилямс следва Алберта Брианти
  Кимко Дате-Крум   Мелинда Цинк
следва Давид Налбандиян следва Андреас Сепи
  Стив Дарси   Роберто Баутиста-Агут
не преди Фернандо Гонсалес следва Урсула Радванска
1.30 ч. Никола Маю   Катерина Бондаренко
следва Кристина Макхейл    
  Галина Воскобоева