Най-добрата наша тенисистка Цветана Пиронкова започва днес участието си на супер турнира от категорията “Premier Mandatory” в Маями с общ награден фонд 4 828 050 долара.

По силата на жребия Цвети, която към момента заема 46-то място в световната ранглиста, ще се изправи в първи кръг срещу 57-та в подреждането представителка на Хърватска – Петра Мартич.

До сега Пиронкова и Мартич на два пъти са се срещали в официални двубои от календара на женската тенис асоциация, като и двата пъти победителка от сблъсъците е била българката.

За съжаление пловдивчанката обаче не може да се похвали с успешни изяви на надпреварата в Кей Бискейн, като от досегашните си 6 участия Цвети има една единствена победа в основната схема – през 2010 година над британката Хедър Уотсън.

Миналата година в първи кръг Пиронкова бе надиграна с 2:1 сета от испанката Лурдес Домингес Лино, което означава, че ако днес българката успее да победи Мартич, то тя ще прибави 50 точки към актива си за световната ранглиста, а във втори кръг ще я очаква италианката Роберта Винчи, която е поставена под номер 21 в основната схема.

Двубоят на Цвети е втори от програмата на корт 1 и се очаква да започне не преди 17.00 часа българско време.

Ето и програмата:
(приблизителният начален час е в българско време)

час Grandstand час Корт 1
17.00 ч. Хедър Уотсън 16.00 ч. Манди Минела
  Сорана Кърстея   Джейми Хамптън
следва Екатерина Макарова не преди Цвети Пиронкова
  Йелена Докич 17.00 ч. Петра Мартич
следва Женг Жи следва Марина Еракович
  Луси Храдечка   Матилде Йохансон
следва Алиса Клейбанова следва Мона Бартел
  Йоханна Ларсон   Грета Арн
    следва Симона Халеп
      Карла Суарес Наваро