Капитанът на Ювентус Алесандро Дел Пиеро ще започне като титуляр в утрешния полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Италия между "бианконерите" и Милан, потвърди мениджърът на "Старата госпожа" Антонио Конте.

"Очаквам много от Дел Пиеро и останалите футболисти. Утрешният двубой е най-важният за нас през този сезон", каза 42-годишният наставник на гранда от Торино, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Освен на 37-годишния капитан, Конте ще разчита и на вратаря Марко Сторари. Въпреки че обикновено е резерва на Джанлуиджи Буфон в шампионатните срещи, в мачовете за Купата 35-годишният страж е неизменен титуляр.

В първата среща с Милан, играна на "Сан Сиро", "бианконерите" спечелиха с 2:1 с две попадения на Мартин Касерес. Голът за италианския първенец пък вкара Стефан Ел Шаарави.

Двата отбора водят още една битка помежду си – в Серия А, където лидер във временното класиране е тимът на Масимилиано Алегри, а Ювентус се намира на второ място, на четири точки зад "росонерите".

"Мачът във вторник няма нищо общо с борбата за Скудетото. Не ме интересува какво се случва в лагера на Милан. За мен е важно да бъда разбран от собствените си играчи", допълни треньорът на "Старата госпожа".

Ако се класират на финала, възпитаниците на Конте ще имат възможността да донесат на клуба първа Купа на Италия от 1995-та година насам.