Линдзи Вон спечели почти всичко през този сезон в алпийските ски, но не успя да стане първата дама, преминала заветната граница от 2000 точки за един сезон, изравнявайки по този начин постижението на легендата в мъжките ски – Херман Майер.

Американката безапелационно триумфира с Големия кристален глобус, доста преди финалите в Шладминг, а преди днешния последен старт в гигантския слалом си бе “заработила” 1980 точки – рекорд в надпреварата при дамите.

В първия манш Линдзи Вон подходи доста консервативно и с пасив от близо 3 секунди остана едва 16-та, но във втората част на надпреварата тя тотално се провали вследствие на малшанса и завърши състезанието на предпоследното 24-то място, което означава, че няма да прибави нищо към досегашния си актив.

Иначе с първото място днес триумфира олимпийската шампионка Виктория Ребенсбург, която по този начин защити малкия кристален глобус в дисциплината, а на повече от половин секунда след нея се нареди представителката на домакините Анна Фенингер.

Призовата тройка затвори италианката Фредерика Бриньоне, за която това бе шести подиум за сезона в гигантския слалом, но нито веднъж представителката на “скуадра адзура” не е стъпвала на най-високо стъпало на почетната стълбичка.

Класиране гигантски слалом /жени/:

  име нац. време
1. Вики Ребенсбург Гер 2:27.24
2. Анна Фенинигер Авс  + 0.64
3. Фредерика Бриньоне Ит  + 1.24
4. Теса Уорли Фр  + 1.55
5. Джули Манкузо САЩ  + 2.23
6. Ирене Куртони Ит  + 2.35
7. Анемон Мармотан Фр  + 2.36
8. Марлис Шилд Авс  + 2.39
9. Щефани Кьоле Авс  + 2.40
10. Ева Брем Авс  + 2.59