Американецът Джон Иснър е първият финалист в тазгодишното издание на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Това стана факт, след като по-рано днес представителят на домакините отстрани не кого да е, а световния номер 1 и досегашен носител на трофея Новак Джокович с 2:1 сета, в отделните части 7/6, 3/6, 7/6.

Двубоят започна позитивно за Ноле, който се възползва от множеството грешки в играта на американеца и набързо си осигури комфортен аванс от 3/1, а минути по-късно достигна до възможността да сервира за първия сет (при 5/4).

Точно в този момент обаче Джокович се поддаде на напрежението, допусна двойна грешка, а след това сбърка и от форхенд, което позволи на исполина Грийнсбъро да върне пробива в последния възможен момент, а в последвалия тайбрек да наложи волята си и след 9:7 да поведе в резултата.

Така стеклите се събитията не обезкуражиха Джокович и във втория сет той успя да вземе инициативата, да пробие подаването на Иснър за 5/3, а след това безпроблемно да сервира за изравняване на резултата.

В заключителната трета част и двамата тенисисти пропуснаха по една възможност за пробив, а в неизбежния тайбрек спортното щастие бе отново на страната на американеца и след 7:5 Джон Иснър стигна до най-големия успех в своята кариера.

Така в директния сблъсък за трофея американецът, който от следващата седмица със сигурност ще дебютира в топ 10, ще се изправи срещу победителя от класиката в жанра, противопоставяща Роджър Федерер на Рафаел Надал.

Статистиката от двубоя:

Иснър   Джокович
74 1-ви сервис % 65
20 Асове 8
0 Двойни грешки 2
 1/2 Възможности за пробив  2/6
 106/223 Общо спечелени точки  117/223
  Времетраене: 2.46 ч.