Ето че приятелите на тениса дочакаха поредният класически сблъсък в най-новата история на аристократичната игра, след като тази нощ, в спор за място на финала на супер турнира в Индиън Уелс, един срещу друг ще се изправят Роджър Федерер и Рафаел Надал.

Съперничеството между двамата законодатели в модерния тенис близо 8 години вече приковава вниманието на спортната общественост, като за втори път през тази 2012 година двамата ще се изправят един срещу друг на ниво полуфинал.

Както може би мнозина си спомнят, преди по-малко от два месеца Рафа и Роджър влязоха в спор за място на финала в Мелбърн, когато след 3:1 сета победата бе за Матадора от Майорка.

Според водещите букмейкъри испанецът е фаворит в предстоящия сблъсък, но надали Маестрото от Базел ще се съобрази с прогнозите на заложните къщи и няма да погледне смело към четвърта титла от престижната надпревара.

Разбира се своите апетити към трофея от калифорнийската пустиня не крие и настоящият шампион Новак Джокович, който в първия полуфинал от днешната програма ще се изправи срещу исполина от Грийнсбъро – Джон Иснър.

Сърбинът води с 2:0 победи в преките им двубои, но особено в сблъсъка си срещу Андухар показа, че има начин да му се противодейства, но за целта всеки един от неговите опоненти трябва да играе на максимума на възможностите си.

Ето и програмата за днес:
(приблизителният начален час на срещите е в българско време) 

корт Stadium 1
   
час 20.00 ч.
съперници Новак Джокович
  Джон Иснър
баланс  2-0
   
час  следва
съперници Рафаел Надал
  Роджър Федерер
баланс  18-9