Михаела Кирхгасер спечели днешния последен за сезона слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в австрийския зимен център Шладминг.

Представителката на домакините направи отличен втори манш и завоюва втората си поредна победа в тази дисциплина, след успеха си преди месец в словенския курорт Крайска гора.

Втора, както и в Оре, остана представителката на Словакия Вероника Зузулова, която за пореден път не успя да се справи с огромното напрежение и след великолепна първа част на състезанието не успява да удържи аванса си и да грабне така жадуваната от нея първа победа.

Трета днес се нареди абсолютната доминаторка в слалома през сезона Марлис Шилд, която естествено спечели малкия кристален глобус, а в челната шестица място намериха още Емили Викстрьом, Терезе Борсен и Мари Мишел Ганьон.

Устремилата се към заветната “кота 2000” Линдзи Вон днес успя да се нареди на осма позиция и със заработените 32 точки остава само на 20 от целта, като утре в гигантския слалом американката има всички шансове да я постигне.

Класиране слалом /жени/:

  име нац. време
1. Михаела Кирхгасер Авс 1:32.57
2. Вероника Зузулова Слвк  + 0.12
3. Марлис Шилд Авс  + 0.51
4. Емили Викстрьом Шв  + 0.84
5. Терезе Борсен Шв  + 0.85
6. Мари-Мишел Ганьон Кан  + 0.98
7. Катрин Цетел Авс  + 1.18
8. Линдзи Вон САЩ  + 1.39
8. Мария Риш Гер  + 1.39
10. Анна Ларсон Шв  + 1.67