За 28-ми път приятелите на аристократичната игра ще имат възможността да се насладят на едно от най-великите съперничествата в историята на тениса – това между Рафа Надал и Роджър Федерер.

Двамата ще се изправят един срещу друг на полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс, след като в четвъртфиналните си сблъсъци снощи и двамата успяха да преодолея съпротивата на тенисисти от Аржентина.

В първия сблъсък от програмата Маестрото от Базел срази Хуан Мартин Дел Потро с 6/3, 6/2, докато след това Рафа Надал трябваше да положи доста повече усилия, за да стигне до пълен обрат срещу Давид Налбандиян за крайното 4/6, 7/5, 6/4.

Рафа започна двубоя доста пасивно, като бе съсредоточил усилията си изцяло върху спечелването на собствените си подавания, но в десетия гейм, в който Надал сервираше за оставане в сета, след серия от великолепни отигравания, аржентинецът нанесе решителния си удар и стигна до пробив, донесъл му успеха в първата част.

Вторият сет продължи да се развива гейм за гейм, като се стигна до ситуация, в която “Бамби” бе само на две точки от крайния успех, но в типичния си непримирим стил “Ел Торо” не само че се измъкна, но след брейк в последния възможен момент възстанови статуквото на корта.

В заключителната трета част вече инициативата премина изцяло на страната на Надал, който диктуваше темпото в разиграванията, поведе набързо с 5/2 и въпреки че Налбандиян върна единия от  пробивите, за повече нямаше сили и така след два часа и 40 минути игра испанецът стигна до крайния успех.

Ето и статистиката от двубоя:

Надал   Налбандиян
69 1-ви сервис % 60
3 Асове 4
0 Двойни грешки 3
 3/7 Възможности за пробив  2/6
30 Уинъри 23
39 Непредизвикани грешки 39
  Времетраене: 2.40 ч.