Трикратният носител на трофея Роджър Федерер се класира за полуфиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Преди броени минути, в сблъсък от четвъртфиналната фаза на надпреварата, швейцарецът отстрани с 2:0 сета аржентинеца Хуан Мартин Дел Потро, в отделните части 6/3, 6/2.

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за Маестрото от Базел, който стигна до пробив още в първото подаване на своя опонент, след което просто удържа подаванията си и така затвори първата част след малко повече от 30 минути игра.

В тези начални моменти направи впечатление доста пасивната игра на Дел Потро, която бе изпъстрена и с множество грешки, като трябва да отбележим и натрупаните негативни емоции от страна на южноамериканеца, вследствие с едно доста дискусионно съдийско отсъждане в началото на двубоя.

Почти аналогично се разви и вторият сет - отново с ранен пробив за швейцареца, който този път успя да се подсигури и с втори брейк в петия гейм, което бе повече от достатъчно за крайния успех.

Така в опит да се класира за заключителния двубой за титлата Роджър Федерер ще се изправи срещу победителя от последния четвъртфинал, противопоставящ Рафаел Надал и Давид Налбандиян.

Както вече е известно световният номер 1 и настоящ носител на трофея Новак Джокович вече си осигури място на полуфиналите, а там негов съперник ще бъде местният любимец Джон Иснър.

Ето и статистиката от двубоя:

Федерер   Дел Потро
56 1-ви сервис % 62
13 Асове 0
0 Двойни грешки 1
 3/6 Възможности за пробив  0/3
 58/99 Общо спечелени точки  41/99
  Времетраене: 1.10 ч.