Днешната програма от супер турнира на твърда настилка в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара ще ни предложи крайно интригуващи двубои, които ще определят кои двама тенисисти ще попълнят финалното каре, както и кои две дами ще си оспорват ценното отличие.

Първи на централния корт ще излязат трикратният носител на трофея Роджър Федерер и бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро, като е интересно да се отбележи, че това ще е четвъртият сблъсък помежду им само от началото на тази година, а аржентинецът все още търси първата си победа за 2012 година.

Веднага след това е и последният четвъртфинален сблъсък от програмата при мъжете, който противопоставя Рафа Надал и Давид Налбандиян. Тук испанецът е фаворит за крайната победа, поне на първо четене, като в подкрепа на това говори и досегашната статистика според която “Ел Торо” е в серия от три поредни победи над “Бамби”.

Във вечерната сесия са включени двата полуфинала при дамите, като в първия от тях непобедената от началото на годината Вика Азаренка ще срещне приятната изненада в надпреварата Анжелик Кербер, като това ще бъде първи официален сблъсък между двете.

Последният двубой може да бъде презентиран като “Сблъсък на красавиците” 2 (след този между Шарапова и Кириленко), в който една срещу друга ще застанат две бивши водачки в световната ранглиста – Мария Шарапова и Ана Иванович, като рускинята има минимален аванс от 3:2 победи над сръбкинята.

Ето и програмата за днес: (приблизителният начален час е в българско време)

корт Stadium 1
час не преди 22.00 ч.
съперници Роджър Федерер
  Х. М. Дел Потро
   
час не преди 0.00 ч.
съперници Рафаел Надал
  Давид Налбандиян
   
час не преди 3.00 ч.
съперници Вика Азаренка
  Анжелик Кербер
   
час не преди 5.00 ч.
съперници Мария Шарапова
  Ана Иванович