Нападателят на Фиорентина Амаури заяви пред вестник "Гадзета дело Спорт", че ще обиколи стадион "Артемио Франки" от радост, ако отбележи попадение във вратата на Ювентус в събота.

Бразилецът с италиански паспорт е много ядосан на бившия си отбор, тъй като през този сезон не игра дори една минута с фланелката на "Старата госпожа". 

През януари Амаури премина във Фиорентина и до момента е участвал в седем мача в Серия А с екипа на "виолетовите", но все още не е вкарал нито един гол.

"Докато бях в Торино, говорих с Конте два пъти. Той ми каза, че имам качества и ще ми гласува доверие, но това не се случи. Аз обаче не обвинявам треньора. Ръководството на клуба беше решило, че няма да се състезавам", каза Амаури, цитиран от сайта Football-Italia.net.

Утре от 21:45 часа българско време "бианконерите" гостуват на Фиорентина. През първия полусезон Ювентус надви тима от Флоренция с 2:1 с попадения на Леонардо Бонучи и Алесандро Матри. За "виолетовите" пък се разписа Стеван Йоветич.

Сега играчите на Антонио Конте ще гонят задължителен успех, след като в последните си четири срещи в италианския шампионат постигнаха четири равенства.