Халфът на Интер Уесли Снайдер бил пред трансфер в Милан, съобщиха по-рано днес вестниците "Кориере дело Спорт" и "Тутоспорт". Вицепрезидентът на "росонерите" Адриано Галиани обаче почти веднага отрече появилите се информации.

"Прочетох историите за Снайдер, но ние вече имаме двама отлични футболиста на неговия пост. Урби Емануелсон и Кевин-Принс Боатенг се справят много добре", каза Галиани, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

Междувременно, шампионът на Италия остана единственият представител на страната на четвъртфинал в европейски клубен турнир. През изминалите няколко дни от Шампионската лига отпаднаха Интер и Наполи, а от Лига Европа беше елиминиран отборът на Франческо Гуидолин, Удинезе.

"За съжаление нещата за италианските клубове не вървят добре от няколко години насам. Скоро Франция и Португалия  ще задминат Италия в ранглистите. Точките от сезон 2006/2007 ще бъдат заличени. Жалко е, но това е италианският футбол в момента", допълни Галиани.

По-рано днес стана ясно, че Милан ще се изправи срещу Барселона в Шампионската лига. Двата тима бяха заедно в една група в груповата фаза на надпреварата. Сега двата колоса на световния футбол ще играят в края на март и в началото на април.