Виктория Ребенсбург триумфира в днешния последен за сезона супер гигантски слалом, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се проведе в австрийския зимен център Шладминг.

Германката, която се слави като специалистка в гигантския слалом, днес демонстрира великолепни качества и в скоростните дисциплини и с време от 1:24.54 мин. записа първата си победа в Супер Г.

Втора, на 0.18 секунди от победителката, остана американката Джули Манкузо, която с днешното си постижение се изкачи до второто място в подреждането за малкия кристален глобус, а трета се нареди французойката Марион Ролан.

Осигурилата си вече Големия кристален глобус, както и малката купа в дисциплината -  Линдзи Вон, днес не бе в най-добрата си форма, може би след празненствата вчера, и се зае едва шесто място с изоставане от над половин секунда.

Утре състезанията в Шладминг ще продължат с отборната надпревара, която не влияе върху генералните класирания, а в събота и неделя ще станем свидетели на надпреварите в техничните дисциплини – слалом и гигантски слалом.

Класиране Супер Г /жени/:

  име нац. ски време
1. Вики Ребенсбург Гер Nordica 1:24.54
2. Джули Манкузо САЩ Voelkl  + 0.18
3. Марион Ролан Фр Rossignol  + 0.21
4. Анна Фенингер Авс Head  + 0.53
5. Леане Смит САЩ Rossignol  + 0.55
6. Линдзи Вон САЩ Head  + 0.57
6. Тина Мазе Слвн Stoeckli  + 0.82
8. Аня Першон Шв  Head  + 0.94
9. Елена Куртони Ит Rossignol  + 0.96
10. Тина Вайратер Лих Atomic  + 0.98