Супер турнирът на твърда настилка в Индиън Уелс вече е на финалната фаза, като тази нощ предстои да станат ясни първите двама полуфиналисти при мъжете, както и двете дами, които ще се присъединят към Вика Азаренка и Анжелик Кербер във финалното каре.

Шоуто на централния корт ще открият намиращата се в отлична спортна форма Ана Иванович и бившата финалистка от Уимбълдън Марион Бартоли, като и двете достигнаха до тази фаза от надпреварата след по само един изгубен сет.

Веднага след това е и крайно интригуващият сблъсък от програмата при мъжете между световния номер 1 Новак Джокович и Николас Алмагро.

Ноле вече бра ядове срещу един испанец в предходния кръг и днес надали ще му бъде по-лесно, още повече, че Алмагро демонстрира отлични игри и вече победи един тенисист от топ 7 в лицето на Томаш Бердих.

Следващият двубой от програмата ще ни предложи един изцяло руски двубой, в който красотата ще е в изобилие, след като на централния корт ще излязат две от най-привлекателните тенисистки в тура – Мария Шарапова и Мария Кириленко.

Последният мач за деня е между местния любимец Джон Иснър и французина Жил Симон, като след отпадането на Родик и Харсън единствената надежда на домакините е именно исполинът от Грийнсбъро.

 Ето и програмата на по-интересните сблъсъци:
(приблизителният начален час е в българско време)

корт Stadium 1
час 20.00 ч.
съперници Марион Бартоли
  Ана Иванович
   
час не преди 22.00 ч.
съперници Новак Джокович
  Николас Алмагро
   
час не преди 0.00 ч.
съперници Мария Шарапова
  Мария Кириленко
   
час не преди 4.00 ч.
съперници Джон Иснър
  Жил Симон