По възможно най-драматичния сценарий се разви последният за сезона супер гигантски слалом при мъжете, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини от програмата на финалите в Шладминг.

Преди днешния старт почти сигурен носител на Големия кристален глобус бе младият швейцарец Беат Фойц, който имаше комфортен аванс от 135 точки на върха в подреждането и при евентуален успех в една от коронните му дисциплини, би бил недостижим на върха преди финалните надпревари в слалома и гигантския слалом.

За съжаление на всички фенове на швейцареца обаче, той не издържа на огромното напрежение, допусна детинска грешка и отпадна от надпреварата, като по този начин остави живи надеждите на Марсел Хиршер да стигне до световната купа.

Самият Хиршер се възползва максимално от така стеклите се събития и с великолепно представяне успя да стигне до третото място днес, което му позволи да прибави към актива си 60 точки и на практика вече да е само на 76 т. зад Фойц.

Иначе днешната надпревара бе спечелена от италианеца Кристоф Инерхофер, втори остана Алексис Пинтуро, а малкият кристален глобус в дисциплината стана притежание на Аксел Лунд Свиндал.

Класиране Супер Г:

  име нац. време
1. Кристоф Инерхофер Ит 1:21.24
2. Алексис Пинтуро Фр  + 0.02
3. Марсел Хиршер Авс  + 0.06
4. Матео Марсалия Ит  + 0.22
5. Ханес Райхелт Авс  + 0.29
6. Бени Райх Авс  + 0.29
7. Матиас Майер Авс  + 0.47
8. Кшеетил Йенсруд Нор  + 0.48
9. Дидие Кюш Швейц  + 0.77
10. Тед Лигъти САЩ  + 0.83