Трикратният носител на трофея Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на супер турнира на твърда настилка в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

След като вчера швейцарецът стигна до пълен обрат срещу младата надежда на Канада Милош Раонич, днес той повтори упражнението за успеха си и над Томас Белучи (Бра) с 3/6, 6/3, 6/4.

Двубоят не започна по най-добрия начин за световния номер 3, който трудно намираше ударите си, допусна множество грешки и напълно резонно позволи на бразилеца да дръпне с ранен пробив за 3/1.

От другата страна на мрежата пък Белучи бе изключително стабилен в разиграванията от основната линия, началният му удар бе доста ефективен, а след нов пробив в деветия гейм той вече имаше сет аванс.

Оттук до края на мача обаче Федерер значително повиши нивото си на игра, диктуваше темпото в битката от основната линия и след като успя да спечели останалите два сета стигна до крайния успех.

Далеч по-убедителен в изявите си бе големият опонент на швейцареца през последните години Рафаел Надал, който с лекота преодоля съпротивата на Александър Дългополов за крайното 6/3, 6/2.

Така Надал и Федерер се приближиха само на крачка от така очаквания полуфинален сблъсък, а за да стане той факт испанецът ще трябва да отстрани Давид Налбандиян, а Федерер победителя от сблъсъка между Дел Потро и Истомин.

Ето и всички резултати:

Индиън Уелс      
IV кръг:      
       
Николас Алмагро 6 6  
Томаш Бердих 4 0  
       
Жил Симон 7 5 6
Райън Харисън 6 7 1
       
Джон Иснър  6 7  
Матю Ебдън 4 5  
       
Давид Налбандиян 3 7 6
Жо-Вилфред Цонга 6 5 3