Основният реализатор на Парма през този сезон Себастиан Джовинко смята, че Милан ще спечели Скудетото през този сезон. В събота от 19:00 часа българско време "дуковете" посрещат "росонерите" в двубой от Серия А.

"Срещу Милан няма да ни бъде лесно, трябва да бъдем перфектни във всяко едно отношение", заяви 25-годишният футболист, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

В момента Парма се намира на 16-то място във временното класиране, като има равен брой точки със 17-тия в таблицата тим на Каляри. Напълно възможно е отборът от града на Джузепе Верди да изпадне, но Джовинко обеща на привържениците на "дуковете", че това няма да се случи.

През настоящата кампания националът на Италия има 10 гола и 5 асистенции в елита на Ботуша. Тези числа показват колко важен е Джовинко за Парма.

Все още не се знае обаче каква ще бъде съдбата на играча след края на първенството. Ювентус все още държи половината от правата на състезателя, което периодично поражда спекулации в медиите на Апенините. Междувременно самият Джовинко не вижда как "Старата госпожа" ще се пребори за титлата този сезон.

"Юве заслужава повече точки, отколкото има в момента, но Милан играе по-добър футбол и може да разчита на състезател от калибъра на Златан Ибрахимович", допълни звездата на Парма.