Трикратният носител на трофея Роджър Федерер се класира за осминафиналите на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

В изключително оспорван сблъсък от третия кръг на надпреварата швейцарецът, който е поставен под номер 3 в основната схема, трябваше да заличава сет пасив преди да стигне до успеха срещу Милош Раонич с 6/7, 6/2, 6/4.

Напълно според предварителните очаквания мачът започна с тотално надмощие на сервиращите, като в първия сет се стигна до една единствена възможност за пробив, която Раонич не успя да реализира, но в последвалия тайбрек канадецът бе по-настоятелен и след 7:4 поведе в резултата.

Това обаче мотивира още повече Федерер и във втория сет той бе просто перфектен, като ретурите му бяха трудно разгадаеми, началният му удар изключително вариативен и след два безответни пробива статуквото набързо бе възстановено.

Ключов за крайния изход на двубоя се оказа емблематичния седми гейм на заключителната част, в който след серия от впечатляващи отигравания Маестрото стигна до необходимия му брейк, след което удържа преднината си и затвори мача в своя полза.

Така в опит да си осигури място между най-добрите осем в турнира Роджър Федерер ще се изправи срещу бразилеца Томас Белучи, на когото изобщо не се наложи да излиза на корта след отказа на Николай Давиденко.

Напред в надпреварата продължават и други двама от претендентите за трофея – световният номер 2 Рафаел надал и бившият шампион от US Open Хуан Мартин Дел Потро.

“Ел Торо” без проблеми спечели изцяло испанския сблъсък с Марсел Гренолерс, докато аржентинецът записа чиста победа срещу Фернандо Вердаско.

Ето и всички резултати:

Индиън Уелс      
III кръг:      
       
Рафаел Надал 6 6  
Марсел Гренолерс 1 4  
       
Х. М. Дел Потро 6 7  
Фернандо Вердаско 2 6  
       
Данес Истомин 6 6  
Давид Ферер 4 3  
       
Давид Налбандиян 6 3 6
Янко Типсаревич 3 6 3
       
Жо-Вилфред Цонга 6 6 6
Радек Щепанек 7 3 2