Днешната програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс ще ни предложи изключително интригуващи двубои, които биха задоволили изискванията и на най-претенциозните приятели на аристократичната игра.

Шоуто на централния корт ще открият бившият шампион от Откритото първенство на САЩ Хуан Мартин Дел Потро и испанецът Фернандо Вердаско.

От началото на 2012 година аржентинецът се представя повече от стабилно, като от досега изиграните 21 официални двубоя е спечелил 17 и на всеки турнир, в който е участвал е достигал поне до четвъртфиналите.

От друга страна пък Вердаско е крайно непостоянен в изявите си, а от досега изиграните три официални сблъсъка срещу “Кулата от Тандил” има само една победа.

Малко по-късно ще станем свидетели и на изцяло испанския двубой между световния номер 2 Рафаел Надал и Марсел Гренолерс, като тук всичко друго освен чиста победа за “Ел Торо” ще бъде прието като изненада.

За вечерната сесия на централния корт организаторите са предвидили супер сблъсъка между трикратния носител на трофея Роджър Федерер и талантливия канадец Милош Раонич, който несъмнено това ще е черешката на тортата на днешната програма.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  stadium 1   stadium 2
20.00 ч. Х. М. Дел Потро 20.00ч. Джейми Хамптън
  Фернандо Вердаско   Агниешка Радванска
следва Вика Азаренка следва Жо-Вилфред Цонга
  Юлия Гьоргес   Радек Щепанек
следва Мария Шарапова следва Маркос Багдатис
  Роберта Винчи   Ал. Дългополов
не преди Рафа Надал следва Давид Налбандиян
1.30 ч. Марсел Гренолерс   Янко Типсаревич
не преди Роджър Федерер следва Марион Бартоли
4.00 ч. Милош Раонич   Луси Шафарджова
не преди Ана Иванович    
5.30 ч. Каролине Возняцки