Носителката на трофея Каролине Возняцки продължава успешния си ход в тазгодишното издание на супер турнира от категорията “Premier Mandatory” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

След като на старта на кампанията си русокосата датчанка с лекота преодоля рускинята Екатерина Макарова, рано тази сутрин Возняцки трябваше да положи значително по-големи усилия, за да сломи съпротивата на София Арвидсон (Шв) за крайното 3/6, 7/5, 6/2.

Каролине не започна двубоя по възможно най-добрия начин, като в начолото допусна множество непредизвикани грешки, първият й начален удар не функционираше, а вторият ставаше лесна плячка за мощните ретури на шведката и закономерно първата част отиде в актива на Арвидсон след 6/3.

Във втората част шведката продължи да натиска именитата си съперничка и мачът се движеше гейм за гейм, за да се стигне до ситуацията, в която Возняцки трябваше да сервира за оставане в турнира (при 4/5).

Последва впечатляваща серия от 6 поредни гейма за бившата номер1, с която тя не само че заличи изоставането си, но си осигури комфортен аванс от 3/0 в заключителната трета част.

Оттук до края на срещата Возняцки не изпусна инициативата, удържа преднината си и така след два часа и 38 минути игра стигна до крайния успех.

Далеч по-убедителна в изявите си бе снощи друга от основните претендентки за трофея – Мария Шарапова, която само за час и половина пречупи съпротивата на Симона Халеп – 6/3, 6/4.

Ето и останалите резултати:

III кръг:      
 /жени/      
       
Марион Бартоли 6 6  
Шанел Скийпърс 2 0  
       
Ана Иванович 6 6 6
Ксения Первак 7 3 2
       
Надя Петрова 6 6 7
Саманта Стоусър 1 7 6
       
Мария Кириленко 6 4 6
Л. Домингес Лино 2 6 4
       
Роберта Винчи 6 6 6
Доминика Цибулкова 7 0 4