Световният номер 1 Новак Джокович продължава успешно защитата на титлата си от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Сърбинът, който е и водач в основната схема, безпроблемно срази в трети кръг представителят на Южна Африка Кевин Андерсън с 2:0 сета, в отделните части 6/2, 6/3.

Въпреки първоначалните очаквания за оспорван двубой, интрига имаше само в началните четири гейма (до 2/2), след което Ноле изцяло иззе инициативата и не позволи на своя съперник да се разпише до края на сета.

Почти аналогично се разви и втората част, с тази малка разлика, че този път сърбинът прояви великодушие и позволи на Андерсън в осмия гейм да намали изоставането си за 3/5, но това бе всичко за него и след малко повече от час и половина игра срещата приключи.

Така в спор за място на четвъртфиналите Новак Джокович ще се изправи срещу Пабло Андухар, който пък тази нощ отстрани сънародника си Алберт Рамос с 2:0 сета.

За съжаление на домакините двама от техните любимци приключиха участието си на Индиън Уелс. Бившият номер 1 Анди Родик отстъпи в изключително оспорван двубой пред поставения под номер 7 в основната схема Томаш Бердих с 1:2 сета, докато Марди Фиш бе надигран от квалификанта Матю Ебдън с 6/3, 6/4.

Ето и всички резултати:

Индиън Уелс      
III кръг:      
       
Томаш Бердих 6 4 6
Анди Родик 3 6 2
       
Пабло Андухар 7 6  
Алберт Рамос 6 4  
       
Николас Алмагро 4 6 7
Сантяго Хиралдо 6 2 6
       
Жил Симон  6 6  
Станислас Вавринка 4 4  
       
Джон Иснър 7 7  
Хуан Монако 5 5