Супер турнирът от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс набира скорост, като тази нощ предстоят да се изиграят поредните двубои от третия кръг, както при мъжете, така и при дамите.

Шоуто на централния корт ще открият Саманта Стоусър и Надя Петрова, а веднага след това ще станем свидетели на сблъсъка между световния номер 1 Новак Джокович и представящия се отлично напоследък Кевин Андерсън.

Двамата до момента имат изиграни четири официални мача помежду си, като първият от тях, през 2008 година в Маями, е спечелен от южноафриканеца с 2:1 сета, а на всичкото отгоре Андерсън пристигна в Индиън Уелс със самочувствието от спечеления трофей от Делрей Бийч.

Третият двубой от програмата на централния корт противопоставя една от основните претендентки за титлата – Мария Шарапова на румънката Симона Халеп, а “дневната” сесия ще приключи с мача между Анди Родик и Томаш Бердих.

Бившият номер 1 демонстрира изключително непостоянна форма от началото на годината, като редува крайно разочароващи изяви с доста стабилни игри, но ако тази нощ иска да запише седмата си победа в десетия сблъсък между двамата ще трябва да покаже най-доброто на което е способен.

Вечерната сесия е “отделена” за шампионката при дамите Каролине Возняцки, която ще спори с шведката София Арвидсон и за младата надежда на домакините Райън Харисън, който ще има за съперник испанеца Гийермо Гарсия-Лопес.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  stadium 1   stadium 2
20.00 ч. Саманта Стоусър 20.00ч. Джон Иснър
  Надя Петрова   Хуан Монако
следва Новак Джокович следва Станислас Вавринка
  Кевин Андерсън   Жил Симон
не преди Мария Шарапова следва Марди Фиш
23.30 ч. Симона Халеп   Матю Ебдън
следва Анди Родик следва Ана Иванович
  Томаш Бердих   Ксения Первак
не преди Каролине Возняцки    
4.00 ч. София Арвидсон    
не преди Райън Харисън    
5.30 ч. Г. Гарсия-Лопес