Представител на медицинския център “Айезенхауер” даде допълнителна информация за инфекцията, която в момента се разпространява в района на Палм Спрингс в Индиън Уелс.

До този момент общо осем тенисисти бяха принудени да се оттеглят от по-нататъшно участие в супер турнира BNP Paribas Open, заради стомашно-чревно разстройство.

“Този вирус има кратък живот – той съществува в активно състояние само за период от 24 до 48 часа. Предава се по въздушно-капков път при пряк контакт. Не се предава чрез храна.”

“През тази седмица отбелязахме увеличение на средния брой пациенти с тази инфекция, които са потърсили помощ в медицинските центрове. Така също ние сме поставили такава диагноза и на няколко състезатели, които са и участници в турнира. ” – заявява специалистът.

Стомашното възпаление преждевременно прекрати участието в надпреварата на Вера Звонарьова, Гаел Монфис и на американката Ваня Кинг. Според The New York Times въпреки, че избегнал тази зараза, Роджър Федерер имал симтоми на настинка, която е засегнала и цялото му семейство след пристигането им в американския град.