Световната номер едно Виктория Азаренка остана доволна от играта си в третия кръг на турнира в Индиън Уелс (Калифорния). Азаренка надигра рускинята Светлана Кузнецова само за 61 минути с 6/1, 6/2.

“Знаех, че Света е много опасна съперничка. Ние отлично се познаваме и много пъти сме тренирали заедно, а тя има и страхотен опит. Печелила турнири от “Големия шлем”.

“Днес успях значително да надградя в играта си в сравнение с предишния мач. Много се радвам, че бях по-агресивна в сравнение с мача ми с Мона Бартел.” – споделя Виктория.

Сега по пътя към четвъртфиналите Виктория Азаренка предстои да играе срещу германката Юлия Гьоргес, която снощи също демонстрира атакуващ стил на игра в мача си срещу Анабел Медина Гаригес.

Голямата изненада обаче в този кръг бе отпадането на шампионката от Откритото първенство на Великобритания Петра Квитова от младата американка Кристина Макхейл. Чехкинята безславно си тръгва от Индиън Уелс след три сетов мач, който изгуби с 6/2, 2/6, 3/6.

“Макхейл игра много уверено и на практика не направи грешки, за това на мен ми беше много трудно да й се противопоставя. Изиграх първия сет много добре, но след това нещата рухнаха.”

“Следващият път през цялото време трябва да играя, така както играх днес в първата част. Добре подавах, не допуснах много двойни грешки, действах агресивно и често излизах на мрежата” – разказва Квитова.

Загубата за едни е победа за други – за американката Кристина Макхейл това е една от най-големите й победи в нейната кариера:

“Аз се борих здраво за да победя във втория сет.  В един от геймовете Петра допусна няколко грешки в сервиса си, от които аз успях да се възползвам. Трябваше ми известно време, за да привикна към мощните удари на съперничката ми и в хода на мача успях. Това определено е една от най-големите ми победи в моята кариера” – не скрива радостта си младата американка.”