Шампионката от Откритото първенство на Великобритания Петра Квитова изненадващо отпадна от престижния международен тенис турнир от категорията “Premier Mandatory” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Чехкинята, която от няколко дни страда от вирусно заболяване, бе отстранена от младата надежда на домакините Кристина Макхейл с 2:1 сета, в отделните части 2/6, 6/2, 6/3.

Началото на срещата изобщо не предвещаваше подобна развръзка, след като световната номер 3 започна в типичния си агресивен стил да притиска американката, изцяло контролираше събитията на корта и след два безответни пробива набързо затвори първата част след 6/2.

Оттук до края на мача обаче инициативата премина изцяло на страната на Макхейл, която не само че възстанови статуквото на корта, печелейки втория сет с 6/2, но в заключителната трета част се възползва максимално от грешките на своята опонентка и след пробив в осмия гейм успешно сервира за крайния успех.

Без подобни изненади протече двубоят на световната номер 1 Виктория Азаренка срещу бившата носителка на трофея от US Open Светлана Кузнецова, като само за 61 минути игра блондинката от Минск стигна до очакваната победа.

Ето и всички резултати:

III кръг:      
 /жени/      
       
На Ли 6 6  
Жи Женг 1 3  
       
Агниешка Радванска 6 6  
Флавия Пенета 4 2  
       
Джейми Хамптън 6 6 6
Ярмила Гайдишова 2 7 2
       
Вика Азаренка 6 6  
Светлана Кузнецова 1 2  
       
Юлия Гьоргес 6 6  
Анабел Медина Гаригес 3 4