Претендентът за Големия кристален глобус Марсел Хиршер допусна груба грешка и отпадна още в първия манш на слалома, валиден за световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в словенския зимен център Крайнска Гора.

Имайки предвид доскорошната контузия на Ивица Костелич и отсъствието на Беат Фойц, днес бе идеалната възможност австриецът да излезе начело в генералното класиране точно в навечерието на финалите в Шладминг следващата седмица.

Може би именно поради тази причина и напрежението върху 23-годишния Хиршер бе значително по-голямо, което в крайна сметка му коства отпадането днес, което пък само може да радва специалиста в скоростните дисциплини – Беат Фойц.

Иначе с най-добро време в първия манш се отличи шведът Андре Мирер, който премина между 68-те врати на трасето “Подкорен 3” за 50.59 секунди.

Втори, на 0.26 секунди от временния лидер, се нареди представителят на “скуадра адзура” Кристиан Девил, а челната тройка се затваря от друг швед – Йенс Бигмарк.

Самият Ивица Костелич, който се завърна в “Белия керван” точно за стартовете в Крайнска Гора, все още е далеч от най-добрата си спортна форма и с пасив от 1.18 секунди за сега заема 8-ма позиция.

Класиране I манш:

  име нац. ски  време
1. Андре Мирер Шв  Nordica 50.59
2. Кристиан Девил Ит Voelkl  + 0.26
3. Йенс Бигмарк Шв  Voelkl  + 0.47
4. Манфред Прангер Авс Voelkl  + 0.86
5. Стефано Грос Ит Voelkl  + 0.87
6. Джулиано Рацоли Ит Nordica  + 0.94
7. Матиас Харгин Шв  Nordica  + 1.11
8. Ивица Костелич Хър Fischer  + 1.18
9. Бени Райх Авс Atomic  + 1.29
10. Ф. Нойройтер Гер Nordica  + 1.31