Двукратният носител на трофея Новак Джокович започна с очаквана победа защитата на титлата си от супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 644 долара.

В среща от втория кръг на надпреварата сърбинът, който е поставен под номер 1 в основната схема, без проблеми отстрани квалификанта Андрей Голубьов (Каз) с 2:0 сета, в отделните части 6/3, 6/2.

Ноле започна ударно двубоя и набързо поведе с 4/1, подпомогнат изключително от честите непредизвикани грешки на неговия противник и въпреки че Голубьов успя да върне единия от двата допуснати пробива, за нещо повече в сета нямаше как да се надява.

Във втората част Джокович уби и малкото интрига в тази среща с нови два брейка в своя актив и така за час и 20 минути игра стигна до крайния успех, който в трети кръг ще го изправи срещу победителя от двойката Андерсон – Колшрайбер.

Далеч по-трудна се оказа задачата пред бившия номер 1 и любимец на домакините Анди Родик, който трябваше да води люта битка и да заличава сет пасив, за да стигне до успеха срещу поляка Лукаш Кубот – 4/6, 7/6, 6/3.

Още резултати:

Индиън Уелс      
II кръг:      
       
Пабло Андухар 6 6  
Флориан Майер 2 4  
       
Райън Харисън 7 6  
Виктор Троицки 6 3  
       
Николас Алмагро 5 6 6
Сам Куери 7 4 4
       
Томаш Бердих 6 6 6
Серхи Стаховски 7 3 4
       
Джон Иснър 7 6  
Фредерико Жил 5 3