Световният номер 1 Новак Джокович започва тази нощ участието си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс (Калифорния) с общ награден фонд 5 536 644 долара.

Сърбинът е носител на трофея от миналата година (и през 2008 г.) и негов пръв съперник ще бъде представителят на Казахстан Андрей Голубьов, който успешно премина през ситото на квалификациите.

Интересно е да се отбележи, че единственият официален сблъсък между двамата бе именно на Индиън Уелс преди 12 месеца, когато Ноле стигна до безпроблемна победа за малко повече от час игра.

Иначе шоуто при мъжете на централния корт ще открие местният любимец Анди Родик, който продължава да търси оптималната си спортна форма, а днес ще има чудесна възможност за това срещу поляка Лукаш Кубот.

Последният сблъсък за деня на “Stadium 1” е между Анди Мъри и Гийермо Гарсия-Лопес, като трябва да споменем, че не по-малко интересни двубои предстоят и при дамите, където ще видим в действие последователно състезателки като Ана Иванович, Каролине Возняцки и Мария Шарапова.

Ето и програмата на по-интересните мачове тази нощ: (приблизителният начален час е в българско време)

  stadium 1   stadium 2
21.00 ч. Ана Иванович 21.00ч. Джон Иснър
  Йоана Ларсон   Фредерико Жил
следва Анди Родик следва Томаш Бердих
  Лукаш Кубот   Серхи Стаховски
следва Новак Джокович следва Саманта Стоусър
  Андрей Голубьов   Ирина Фалкони
следва Каролине Возняцки следва Марди Фиш
  Екатерина Макарова   Андреас Сепи
не преди Мария Шарапова следва Райън Харисън
5.00 ч. Хисела Дулко   Виктор Троицки
не преди Анди Мъри следва Марион Бартоли
6.30 ч. Г. Гарсия-Лопес   Варвара Лепченко