Седмият във временното класиране на Серия А тим на Рома може да се подсили през лятото с американската звезда на Фулъм Клинт Демпси, съобщава електронното издание Football-Italia.net.

В момента 29-годишният футболист преговаря за нов договор с Фулъм. Настоящият контракт на Демпси с "котиджърс" изтича в края на следващия сезон.

През януари националът на САЩ обаче заяви, че иска да играе в Шампионската лига. На този етап изглежда, че Фулъм едва ли ще може да изпълни желанието на състезателя, същото обаче може да се каже и за Рома.

Не така стоят нещата с шампиона на Италия Милан. "Росонерите" са лидери в подреждането на Апенините и според Calciomercatoweb също проявяват интерес към Демпси.

След края на настоящата кампания двата италиански отбора вероятно ще влязат в битка за подписа на американеца, но шансовете им да го привлекат ще намалеят, ако Демпси подпише нов договор с Фулъм.

През този сезон бившият играч на Ню Инглънд Революшън е водещият реализатор на "котиджърс". Демпси има 18 гола във всички турнири, като 12 от тях са във Висшата лига.