Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започва тази нощ кампанията си на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Индиън Уелс с общ награден фонд 5 536 664 долара.

Както вече е известно в първия кръг младият хасковлия ще има за съперник хърватина Иван Додиг, като това ще бъде трети официален двубой по между им (втори на ниво АТР), а балансът е 2:0 в полза на Гришо.

При успех тази нощ (нещо, в което поне букмейкърите са сигурни) Димитров ще прибави към актива си 25 точки за световната ранглиста и близо 13 000 долара от наградния фонд, а във втория кръг ще се изправи срещу поставения под номер 5 в основната схема Давид Ферер (Исп).

Двубоят е последен на корт номер 8, като преди това там ще се изиграят 5 мача (4 на сингъл и 1 на двойки), което означава, че по всяка вероятност срещата между Димитров и Додиг няма да започне по-рано от 3.30 ч. тази нощ.

Разбира се освен сблъсъка на Гришо с интерес ще следим какво става и по останалите кортове, като тази вечер ни предстои да видим в действие световната номер 1 Вика Азаренка, която излиза срещу младата надежда на Германия Мона Бартел, а също така и шампионката от Уимбълдън Петра Квитова, имаща за съперничка Барбора Захлалова Стрицова.

Ето и програмата на по-интересните сблъсъци: (приблизителният начален час е в българско време)

  Stadium 1   Stadium 2
21.00 ч. Йелена Янкович 21.00 ч. Елена Веснина
  Джейми Хамптън   Кристина Макхейл
следва Джокович/Троицки следва Жерами Шарди
  Гренолерс/Ф.Лопес   Маркос Багдатитс
следва Вика Азаренка следва Потито Стараче
  Мона Бартел   Давид Налбандиян
не преди Лодра/Зимунич следва Вера Звонарьова
5.00 ч. Надал/М.Лопес   Кимико Дате
следва Петра Квитова следва Сорана Кърстея
  Барбара Захлавова   Агниешка Радванска
  Корт 8 следва Седрик-Марсел Щебе
не преди Григор Димитров   Райън Суитинг
3.30 ч. Иван Додиг