Хорхе Игуаин, бащата на Гонсало Игуаин, заяви пред вестник "Тутоспорт", че нападателят на Реал Мадрид може да премине в Ювентус през лятото, ако "бианконерите" отправят адекватна оферта за правата на 24-годишния играч.

Игуаин-старши е също така агент на аржентинския национал, който през този сезон има общо 19 гола в Примера Дивисион, турнира за Купата на краля и Шампионската лига.

"Към момента Гонсало мисли само за представянето си с екипа на Реал Мадрид, но е логично да съм доволен от интереса, проявен от Ювентус, един от най-престижните клубове в света", каза Хорхе Игуаин, цитиран от електронното издание Football-Italia.net.

"Все пак още е рано да дискутираме тези неща. През месец май ще анализираме ситуацията и ще бъдем готови да разговаряме с ръководството на Ювентус", допълни бащата на южноамериканския състезател.

Дори и да не привлече Игуаин, торинският тим най-вероятно ще се подсили с нападател след края на настоящата кампания. Особено в последните няколко мача на "Старата госпожа" се видя, че отборът има нужда от по-добри опции в предни позиции.